Claes först i världen med Alkolås inom bilracing

Claes Hoffsten kör Semcon Cup i Alfa Romeo 156 2009-04-28
Eller ”konsten att bygga ett STCC team på 4 veckor genom att anstränga sig!”

På 4 veckor har Claes Hoffsten med familj byggt upp ett STCC team för att köra Semcon cup i årets STCC cirkus.
Detta har varit möjligt genom sin huvudsponsor MECA samt ett 15-tal företag.

Dessutom har han färdigställt husrenovering och blivit far till en dotter 16 april!

Det har varit bråda dagar senaste månaden.
”Satsningen har varit möjlig trots rådande konjunktur genom att ett flertal företag som varit med tidigare som sponsorer när vi körde Volvo S40 i JTCC och senare Volvo S60 Challenge tände på vår idé” säger teamchef Ola Hoffsten. ”När dessutom rätt bil vart till salu så var karusellen igång!

De senaste 2 åren har Claes hållit igång som flitig deltagare i Alfa Romeo Challenge, en tävlingsserie med enbart Alfa Romeo bilar arrangerad av Club Alfa Romeo Sverige.
Tiden som Volvo förare har varit framgångsrik med ett antal pallplaceringar och vinster.

Claes hade blivit JSM vinnare 2005 men föll för åldersstrecket med 2 mån då man ej får vara över 25 år för att slåss i JSM.

Alfan är en fabriksbil som Niklas Karlsson tog till seger i finalen på Mantorp för några år sedan. Teknisk support har teamet fått av tidigare ägaren Kari Mäkinen och av Mattias Andersson med 5 års erfarenhet av Alfan i STCC och inte minst Börje Wessman som skötte bilen när Niklas körde den.

”-Det var planerat att stå över Mantorp men teamet och sponsorerna blev så taggade att vi tog beslut att köra för en vecka sedan” säger Claes

Testkörningen har begränsats till 20 varv på Sviestabanan i Linköping så vi har mycket att lära!

VÄRLDENS FÖRSTA RACINGBIL MED ALKOLÅS!

Under åren med Volvo S40 och S60 gjorde teamet ”Zero Hero by MHF-Ungdom” en lyckad kampanj via STCC tävlingar där man fick över 12.000 ungdomar att skriva på ett samvetskontrakt att ej köra bil med alkohol i kroppen. Idé skaparen ola Hoffsten blev året därpå premierad som VIP i Stockholms Bilsportförbund för insatsen.
I år lanseras Alfan som världens första racingbil med alkolås i samarbete med Alkolås i Skandinavien AB. Vi tror att motorsporten har nytta av att gå i bräschen för ett stort samhällsproblem!

”Vi ser starten på Mantorp som ett testrace för att få mer kunskap om bilen och vår ambition är att ta oss i mål, fast man vill ju prova lite och känna på konkurrenterna!” säger Claes

Våra partners är

MECA, MECA Haninge Hoffsten Parts, Hoffsten Motor, Alkolås i Skandinavien,
TKBM, Caravanhallen; BIGG Reklambyrå, Diamonbrite, Millennium Bilvård, Puma, MDS, G partner, Euroracing, Stockholms Transport och Fordonstekniska Gymnasium, Jstyle design, Svenska Fordon AB, Intera.

Mer information kan erhållas via teamchefen Ola Hoffsten på tel 070-5855005 eller mail ola@hoffstenmotor.se