Inför Göteborg City Race

På Sveriges nationaldag så körs det femte och sjätte racen i årets STCC och Semcon Cup där Claes kör. En ny bana som STCC bara har körts på en gång tidigare, detta var i fjol. Det blev en stor succé med närmare 38 000 besökare och ett högt betyg bland förarna.

Banan är 1 650 meter lång med 12 kurvor och suverän utsikt mot Operan på andra sidan Göta Älv.

Claes egna ord

Snart start för race på Göteborgs hamnbana. Har inte så stor koll på hur banan går annat än ett varv inifrån Richard Göranssons bil från förra året. Denna racehelg har vi ett par tester under fredagen vilket känns bra. Race på lördagen som vanligt.

 

Bilen känns väl förberedd och vi har lärt oss en del om setupen. Vi har inte mycket förhandsinfo att gå på om banan och inte heller om hur bilen skall vara. Enda inställningsunderlag vi har att gå på egentligen är från Niklas Karlssons race på Mantorp finalen 2003.. inte mycket att hurra för inför kommande helg. Drevning av låda samt hjulvinklar är desamma som på Gelleråsen så har vi något att utgå ifrån.

 

Satt i helgen och forskade efter lite varv tider från 2003 och hur pass långt efter man är från den tiden. I stort sett åker jag på samma tider… bara ett par tiondelar långsammare på tex. Mantorp (Gelleråsen numera ombyggd) jämfört med dom snabbaste killarna från det året. Utvecklingen på bilarna under 6 år har gett runt 2 sekunder snabbare varvtider. Var dom sekunderna sitter har vi ingen aning om. Motor, väghållning, däck? Eller kanske alltihop? Det känns rätt bra i så fall för då det stärker självförtroendet om att man kanske kan köra bil i all fall även om jag absolut har själv mycket tid att kapa på min körning.

 

Om någon har tider från övriga banor från 2003 får ni gärna höra av er till mig på claes@hoffstenmotor.se.

 

Målet med helgen är som vanligt att genomföra snygga race och ha så kul som möjligt tillsammans med min familj och vänner som älskar racing!

 Test och kval: Fredag 5 juni
Racedag: Lördag 6 juni

Racedagens schema ser ut så här:
(med reservation för ändringar)

09:00-09:45 Test
10:20-10:40 Kval - del 1
10:45-10:55 Kval - del 2
12:45-12:50 Utfart heat 1
13:00-13:25 Race 1 - 24 varv
15:20-15:25 Utfart heat 2
15:30-15:55 Race 2 - 24 varv

I dagsläget så verkar det tyvärr som att race 1 inte visas i direktsändning det krockar med Turkiets Formel 1, utan enligt ViasatSport.se så ser tv-tiderna ut enligt följande.

15:15 Race 2 (direktsänt)
16:10 Race 1 (eftersänt)

Övrigt: Mattias Ekström kommer till Göteborg med sin DTM Audi och ska försöka sätta banrekord, enligt STCC.se säger Ekström följande om händelsen;

- Det ska bli kul att komma till Göteborg och se vad bilen går för, det är vad jag förstår en teknisk bana som inte tillåter några misstag, men jag tänker inte åka ut och söndagsåka. Förarna i STCC är inga duvungar så jag får ta i även med den här bilen.

- Det kommer att gå fort, lovar Ekström.