Racerapport Knutstorp
Vi åkte ner sent på torsdagen för att i lugn och ro slå upp tält, anmäla oss, besiktiga bilen samt lite annat smått och gott. Fredagen sker inga tester på vilket var synd.

Torsdagstestet hinner vi sällan med pga jobb och på sista tiden en trasig bil.

 

 

 

Lördag

 

TEST

 

Till skillnad från Danmark så kan jag ju banan vilket gav oss mycket tid bara att nöta varv och få bort lite rattrost. Jag har inte haft ett fullgas varv sedan förra året så det var skönt att notera 25 varv som dessutom löpte på utan några tekniska problem…ÄNTLIGEN!

 

KVAL

Kvalet gick på blött underlag vilket Alfan trivs i. Tiden var sådär men vi förbättrade oss med 1,2 sekunder mot bästa testtiden så det kändes skönt. Det är lite roligare nu med 30hästar till när man äntligen kan åka jämnt med dom andra på rakan. Vi har dock svårt att få till väghållningen så det känns riktigt riktigt men det kommer…vi lär oss fortfarande. Vet inte vad det vart för kvaltid eller placering men jag hade Ahlberg, Robin och Huggare bakom mig samt några som inte kvalat.

 

RACE 1

När så starten gick var jag bra med. Ett race som vi valde att åka med slicks trots gott om vatten på banan…spännande. Hade en liten dust med bl.a Sahlen i Seat innan han passerade Mattias Andersson. Flera gick i depå för regndäck men vi hängde kvar på slicks som många andra. Vi blev snart avhängda av övriga fältet jag och Andersson men vi hade en rätt kul fight. Vi var ihop en gång då jag försökte mig på en inbromsning men det misslyckades då Mattias stängde dörren efter startrakan. På slutet passerade vi Ebbesson i BMW:n som valde att åka regndäck och dom hade nu tagit slut för honom. Detta innebar att vi passerade som total 9:a och etta i SEMCON…kanon!

 

Segern var kul men roligast var nog att vi noterades för totalt sjunde bästa tid av alla. Bara att spara uppgifterna då vi tydligen har en fin set up för regn!

 

RACE 2

 

Nu startade jag som nia. Hade jag lyckats ta Andersson så hade jag startat i pole. Undrar hur många böjar man överlevt ha ha.

 

Nu var det torr bana och jag fick redan efter 5 varv känningar av att däcken fram tog mycket stryk. Alldeles för mjuk bil kändes det som och då går däcken varmt väldigt fort.

Hade i alla fall en rätt behaglig tur runt banan hela racet även om Ahlberg närmade sig fort på slutet. Tråkigt för Ebbesson som i detta race slet av en drivaxel framför näsan på mig på rakan så det bara sprutade metallbitar och olja på banan. Mer roligt för oss som återigen fick kliva överst på pallen och ta hem många fina poäng!

 

Nu ska bilen få en genomgång med nya hjullager, drivknutar samt växellåds kontroll. Vi kommer även försöka hitta några kilon att banta då vi nu har ett annat viktreglemente.

Skönt dock att man nu kan lita lite mer på bilen och att vi har fått lite valuta för alla sena nätter i verkstan!